tiistai 16. joulukuuta 2014

Nelosten lentokoneet

Moi!

Myös nelosten kanssa olemme kiirehtineet viimeisiä töitä valmiiksi. Majakkatöiden jälkeen lähdimme tekemään perinteisempää puutyötä. Valitsimme aiheeksi puiset lentokoneet, joiden valmistamiseen tarvitaan lähes kaikkia perinteisiä puuntyöstömenetelmiä. Työskentelymenetelminä toimivat sahaus, talttaus, höyläys, viilaus, hionta, naulaus, ruuvaus ja uraliitos. Lentokoneista tuli hienoja ja oppilaat myös tykkäsivät niiden tekemisestä. Jälleen kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa joten tässä kuvia työvaiheista ja valmiista töistä. Työn aloitimme tekemällä ensin kaikki osat valmiiksi, jonka jälkeen oli vuorossa kasaus. Osia olivat runko, lentosiivet, peräsimet, lentosiipien tuet ja pyörät.



Aluksi sahasimme rungot oikeankokoiseksi, jonka jälkeen höyläsimme siihen viisteet, näkyy huonosti kuvassa takana. Tämän jälkeen sahan ja taltan avulla teimme pyrstöön loven peräsiipien vakaajaa varten.


Sahasimme uran peräsintä (pystysiipeä) varten. Viimeistelyn jälkeen itse runko oli valmis.





Kun kaksitasosiivet oli valmiit, niin ne kiinnitettiin runkoon liimalla ja ruuvilla.






















Peräsin

Peräsin ja korkeusvakaaja kiinnitettynä liimalla

Valmis puinen lentokone. Melko yksinkertainen työ, mutta kiva toteuttaa. Tähän vuodenaikaan soveltuu hyvin lapselle joululahjaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti