perjantai 31. lokakuuta 2014

Kolmosten ja nelosten töiden esittelyt

Moikka!

Nyt on lomat syyslomat vietetty ja on tällä viikolla ollaankin jo palattu ahkerasti työn tekoon. Loma näytti tehneen tehtävänsä, sillä kaikki tuntuivat olevan motinoituneita tekemään uusia töitä.

Kolmosten kanssa olemme jatkaneet talouspaperirullatelineiden valmistusta. Etenemme hyvää vautia ja näyttää siltä, että ainakin suurin osa oppilaista saa työn valmiiksi ensi viikolla, joten ne ehtivät kotiin sopivasti isänpäiväksi. 


Erivärisiä talouspaperirullatelineitä. Telineisiin naulataan vielä vanerista sahatut kissat tai jokin muu kuvio, jonka oppilas on halunnut tehdä. Oppilaat ovat itse höylänneet "hännät" pyöreiksi.





 Nelosten kanssa olemme jatkaneet majakoiden kanssa. Lähes kaikki oppilaat ovat saaneet piirilevyt juotettua ja se myös toimii kaikilla paria poikkeusta lukuunottamatta. Tällä viikolla pohdintaa ja pähkäilyä oin herättänyt lampun kiinnitys majakan sisään. Olemme kokeilleet erilaisia keinoja ja oppilaan ovat saaneet itse valita haluamansa kiinnitystavan. Kuvissa esiteltynä muutama vaihtoehto. Yhdistelimme majakoihin myös luonnonmateriaaleja, jotta saarimiljööstä saataisiin hieman elävöitettyä. Koululla ei valitettavasti ole resursseja ostaa pattereita oppilaiden majakoihin joten toivoisin kotipuolessa joustoa, että ostaisitte muutaman euron maksavan 4.5v pariston.

Majakan raitojen maalaamista.

Teippasimme raidat maalarinteipillä, jotta raidoista tulisi majhdollisimman siistit


Muovi-ikkuna, johon kiinnitetään katto.

Majakan lamppu
Lisää kuvateksti
Valmis majakka. Pringles -purkista leikattu pala, taitettu se sisään, jonka päälle on aseteltu piirilevy.


Muovi-ikkunan sijaan rautalangalla kiinnitetty katto.
Valmis majakka. Saarelle rakennettu myös majakvartijan mökki.   






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti