perjantai 31. lokakuuta 2014

Vitosten ja kutosten työt

Moikka!

Vitosten ja kutosten kanssa työt ovat vielä vaiheessa, mutta tässä lyhyesti missä mennään.

Vitosten kanssa aloitimme ennen lomaa tölkkiautojen valmistuksen. Kaikki vitoset eivät tee tällä hetkellä samaa työtä, sillä osa oppilaista on keksinyt itselleen oman työn, johon myös pyrimme panostamaan kunnolla.Tölkkiautoihin saimme suurimman osan kanssa tehtyä jo alustan ja moottorin virtapiirin syyslomaa edeltävällä viikolla. Tällä viikolla olemme kehittäneet autoa. Mietimme miten auton saisi menemään suoraan, sillä se "driftaa" koko ajan, sillä pitoa ei ollut tarpeeksi. Helpon ratkaisu oli lisätä painoa auton takapäähän, jolloin pitoa tuli takavetoiseen auton takarenkaisiin lisää. Leikkaamme ja taivutamme muovista autoon kopan, jotta se ei olisi niin "raakileennäköinen". Taivutimme muovikopan lämmittämällä sitä kuumailmapuhaltimella ja taivuttelemalla alasinta vasten. Autoista tulee (hyvin) etäisesti mieleen uuden Batman -elokuvan Batmobil, joten maalaamme todennäköisesti sapluunan avulla autoihin vielä Batman -logot konepeltiin. 
Batmobiilin osia: Alusra, taivutettu muovikoppa, johon tulee saranointi. Pyörien akseli kopan päällä ja moottorin virtapiiri vasemmalla.

 
Batmobil ;)
Oppilaiden tekemä tölkkiauto ;)




Kutosten kanssa olemme tehneet dvd/ps/xbox -peleille hyllyjä. Osa oppilaista ei ole tällaista tarvinneet niin he tekevät itselleen jonkin muun säilytykseen liittyvän hyllyn, jossa tulee samankaltaisia työvaiheita. Osa aloitti tekemään myös elektroniikkatöitä. Jos oppilaalla on jonkin esineen/asian tarvetta, jonka pystymme teknisessä työssä tekemään, niin pyrimme sen myös toteuttamaan opetussuunnitelman puitteissa. Hyllyt ovat edenneet melko hyvin, vaikka osalla onkin vielä aiemmin tekemämme ledivalokotelo kesken. Työssä he ovat oppineet liimapuun tekoa ja pitkäjänteisyyttä osien viimeistelyhionnassa, jota ei ilmeisesti voi koskaan opettaa liikaa :). Tänään ensimmäiset oppilaat pääsivät pintakäsittelemään hyllyn osia vahalla/maalilla. Pintakäsittelemme osat ennen niiden kiinnitystä, sillä näin käsittely on huomattavasti helpompaa ja lopputulos on usein siistimpi. Olen myös jyrsinyt koristereunan hyllyn reunoihin jos oppilas on näin halunnut. Alakoulussa oppilas ei saa itse käyttää jyrsintä.


Vaha tuo puun syyt tyylikkäästi esille.


1 kommentti:

  1. Soccer Betting - How to Bet on Soccer Odds | Sporting 100
    Soccer betting is the most 경산 출장안마 popular form of betting on soccer. It is one of 안성 출장샵 the most popular in the world 사천 출장샵 and involves the possibility to place a 토토사이트 wager 전라남도 출장샵 with

    VastaaPoista