perjantai 10. lokakuuta 2014

Uusia työn alkuja


Moi!

Olemme aloittaneet uusia töitä lähes kaikkien luokka-asteiden kanssa. 

Kolmosten kanssa aloitimme tekemään talouspaperirullatelineitä. Työ olisi tarkoitus saada isänpäiväksi valmiiksi. Työ on perinteinen puutyö, jota on kouluissa tehty jo iät ja ajat. Työn suosio perustuu monipuolisuuteen, sillä siihen sisältyy paljon perinteisiä työvaiheita, jotksa on hyvä oppia jo kolmannella luokalla. Työvaiheita ovat: mittaus, suorakulman käyttö, sahaus, höyläys, naulaus (liima-naulaliitos), liimatappiliitos, ja lisänä kuviosahaus. Laitan töistä kuvia kunhan työt vielä hieman etenevät. Tässä kuitenkin kuva opettajan tekemästä mallityöstä, josta oppilaat löysivät heti pienen suunnitteluvirheen, löydätkö sinä? :) 


Täysi talouspaperirulla ei mahdu kunnolla pyörimään, koska kissa on liian lähellä keskipistettä


Vitosten kanssa rakennamme perinteiset tölkkiautot, jonka pääkohtana on yksinkertainen virtapiiri, kierrätysteema sekä akselin/pyörän toiminta. Tölkkejä tuunataan vielä paljon lisää, osan kanssa aiomme rakentaa tölkkeihin korin muovista tai metallista.

Tölkkiauton alusta, pyörät ja kehikko

















Nelosten kanssa rakennamme majakoita. Majakassa on myös kierrätysteema, sillä rakennamme majakan paperimassasta tehdylle saarelle ja majakan tornina toimii pringles-purkki tai tyhjä talouspaperirulla tai vastaava. Majakan vilkkuva valo tulee yksinkertaisen mikropiirin avulla. Juottaminen onkin ollut oppilaiden mielestä jännää puuhaa. Oppilaat käyttävät majakan valmistamisessa kierrätysosien lisäksi luonnon omia materiaaleja, joten majakoista tulee valmiina varmasti luovia ja hienoja!


Keskeneräinen "majakkasaaristo". Etuoikealla myös kutosten tekemiä liimalevyjä, joista tehdään ps3/xbox/dvd/bluray -kaappeja oppilaan tarpeiden mukaan.
Kivet ja oksat tuovat saarelle kallio ja ajopuu -vaikutelmaa. Pringelspurkeista maalataan mainokset piiloon :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti